De nieuwe generatie waterzuiveringssystemen, ontworpen voor biowetenschappen en farmaceutisch onderzoek.
Overzicht
Water is het meest gebruikte oplosmiddel in laboratoria, zowel voor onderzoek als analytische activiteiten. We begrijpen de behoefte aan precisie in de verkregen resultaten. Het Purelab® Flex assortiment geeft u toegang tot ultrapuur water. Het voldoet aan de behoeften van onderzoekers door nauwkeurige resultaten te leveren en blijft tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en flexibel dankzij het innovatieve en ergonomische ontwerp.
Wat is de nieuwe Purelab Flex?
Nieuwe generatie waterzuivering voor uw laboratorium
Purelab Flex is een innovatieve en flexibele aanvulling op het Purelab assortiment. Het levert consistent hoogzuiver water in combinatie met economische en moeiteloze bediening en onderhoud.
Met een duidelijk display, vereenvoudigd onderhoud, real-time totaal organisch koolstof (TOC) monitoring, en geprioriteerde informatie, worden consistent hoogwaardige resultaten behaald.
Aanzienlijk verminderde impact op het milieu
- Een nieuw hoogwaardig omgekeerde osmose (RO) membraan vermindert waterverspilling met 20%.
- Eco-modus in combinatie met omgekeerde osmose (RO) module vermindert het energieverbruik met tot wel 55%.
- Gemaakt van tot wel 70% gerecyclede materialen.
Typische toepassingen voor Purelab Flex:
- Chromatografie (bijv. HPLC, UPLC, LC-MS, IC)
- Massaspectrometrie
- Genomica (bijv. PCR, DNA)
- Proteomics (bijv. kristallografie, elektroforese)
- Immunologie (productie van monoklonale antilichamen)
- Farmacologie
- Moleculaire biologie en microbiologie
- Immuunchemie
- Spectrofotometrie

Kenmerken en voordelen

Levert een betrouwbare toevoer van Type 1 water

Real-time TOC monitoring

Volledige recirculatie voor zuiver water bij het gebruikspunt

Plaatsing op werkbank of aan de muur voor ruimtebesparing

Vereenvoudigd onderhoud

70% gerecycleerde materialen

20% vermindering van afvalwater

Tot 55% vermindering in energieverbruik
Toepassingen

Services


Bronnen & Productassortiment
Maak kennis met het volledige Purelab Flex assortiment:
- Purelab® Flex 1: Een veelzijdig doseer- en monitoringsysteem wanneer aangesloten op een reservoir of distributielus, terwijl het ook naadloos functioneert als een eenvoudig deïonisatiesysteem.
- Purelab® Flex 2: produceert ultrapuur type I (18.2 Ω.cm) water uit een voorgezuiverde bron, waardoor het perfect is voor analytische en biowetenschappelijke doeleinden.
- Purelab® Flex 3: levert ultrapuur water uit drinkbaar kraanwater in één enkele unit.
- Purelab® Flex 3+: Een unieke geautomatiseerde oplossing die Type I (ultrapuur water) levert uit drinkwater. Koppelt direct aan analytische chemiesystemen en levert complete automatisering in één enkele unit.
Contact
Purelab Flex stelt onderzoekers in staat zich te concentreren op hun wetenschappelijk werk dankzij de moeiteloze bediening en onderhoud. Het helpt laboratoria ook hun duurzaamheid te verbeteren door vermindering van energie, afvalwater en materialen, wat bijdraagt aan een groenere toekomst voor wetenschappelijk onderzoek.
Malte Sadetzky
Sales manager Elga Labwater, Veolia Water Technologies
FAQ over de Purelab Flex
Wat zijn de verschillende soorten waterzuiveringssystemen voor laboratoria?
Laboratorium waterzuiveringssystemen omvatten omgekeerde osmose (RO), deïonisatie (DI), ultrafiltratie (UF) en destillatie. Elk type is ontworpen om specifieke verontreinigingen te verwijderen om aan de zuiverheidseisen van verschillende toepassingen te voldoen.
Welke kwaliteitscontroles worden uitgevoerd op gezuiverd water?
Kwaliteitscontroles voor gezuiverd water omvatten het monitoren van parameters zoals weerstand, totaal organisch koolstof (TOC), microbiële verontreiniging en deeltjesniveaus. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het water voldoet aan de vereiste zuiverheidsnormen voor laboratoriumtoepassingen.
Wat is totaal organisch koolstof (TOC) en waarom is het belangrijk bij waterzuivering?
Totaal organisch koolstof (TOC) is een maat voor organische verontreinigingen in water. Het is belangrijk bij waterzuivering omdat hoge TOC-niveaus kunnen interfereren met gevoelige laboratoriumanalyses en de nauwkeurigheid van experimentele resultaten kunnen beïnvloeden. Het monitoren van TOC zorgt voor een hoge waterkwaliteit.
Hoe kunnen laboratoria hun impact op het milieu verminderen bij het gebruik van waterzuiveringssystemen?
Laboratoria kunnen hun impact op het milieu verminderen door te kiezen voor waterzuiveringssystemen met milieuvriendelijke kenmerken, zoals verminderde waterverspilling, lager energieverbruik en systemen gemaakt van gerecyclede materialen. Het implementeren van waterbesparende praktijken en regelmatig onderhoud draagt ook bij aan duurzaamheid.
Praktijkvoorbeelden

Om te voldoen aan de ultrapuur water behoeften die essentieel zijn voor de analytische praktijken van hun studenten, heeft een beroepscollege de Purelab Flex geïmplementeerd. Dankzij het flexibele en modulaire ontwerp levert dit systeem een constante toevoer van ultrapuur water, onmisbaar voor de analytische technieken die worden onderwezen, zoals AAS, HPLC, GC, GC-MS en ICP-OES. Studenten kunnen nu trainen op state-of-the-art apparatuur, waarbij de omstandigheden van de meest veeleisende onderzoekslaboratoria worden gerepliceerd.